برند سازی, دیجیتال مارکتینگ, شبکه های اجتماعی, مدیریت, وبلاگ

برندینگ پزشکان در فضای مجازی

برندینگ پزشکان در فضای مجازی

برندینگ پزشکان در فضای مجازی: چرا برندسازی برای پزشکان ضروری است؟

این که هر کسب و کاری نیاز دارد تا نام و نشانش اعتباری داشته باشد امری غیر قابل انکار است. این مسئله در رابطه با پزشکان هم صدق می‌کند؛ یعنی پزشکان هم نیاز دارند تا با استفاده از امکاناتی که در دست دارند به معرفی نام و نشان خود بپردازند تا بیماران بیش‌تری به آن‌ها مراجعه کنند و به این ترتیب اعتبارشان نزد افراد جامعه بالا برود. امروزه یکی از امکاناتی که پزشکان به منظور برندینگ در اختیار دارند فضای مجازی است. اگر شما هم به مبحث برندینگ پزشکان در فضای مجازی علاقه دارید، با ما همراه باشید.

برندینگ چیست؟ | برندینگ پزشکان در فضای مجازی

پیش از هر چیزی لازم است گفته شود برندینگ فرایندی است که طی آن به افراد جامعه القا می‌شود که با شنیدن نام یک برند چه حسی دریافت کنند. در واقع با برندینگ به حس دریافتی‌شان در برخورد با اسم یک برند شکل داده می‌شود. از احساساتی که مطلوب است پس از برندینگ از جانب پزشکان دریافت شود می‌توان به قابل اعتماد، مهربان، دارای دانش کافی، باتجربه و …. اشاره کرد. درموزد برندینگ اشخاص نیز به طور مفصل در یک مقاله صحبت کردیم.

چرا برندینگ در حیطه بهداشت مهم است؟

در گذشته برندینگ بهداشتی اهمیتی نداشت و بیماران برای خدمات بهداشتی انتخاب زیادی نداشتند. نهایتا این که در دهه‌های گذشته متناسب با بیمه‌ای که محل کار به افراد می‌داد می‌توانستند از خدمات بهداشتی بهره‌مند شوند. اگر هم بیمه نبودند باید با مشکلات دیگری (چون هزینه درمان) دست و پنجه نرم می‌کردند.

امروزه با توجه به گسترش امکانات ارتباطی (چون اینترنت) امکان انتخاب پزشک و سایر خدمات بهداشتی توسط بیماران تسهیل شده است و می‌توان گفت که نقش بیماران در انتخاب پزشکشان بالا رفته است. در این حالت است که ارزیابی عملکرد پزشکان به سمت ارزش‌هایی چون رضایت بیمار حرکت کرده است. در نتیجه کفه ترازو در ارتباط بین برند و مشتری (در این جا پزشک و بیمار) به سمت بیمار سنگین شده است.

برندینگ پزشکان در فضای مجازی

مزایای برندینگ چیست؟

کارآیی برندینگ در زمینه بهداشت مزایایی دارد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

شناسایی نیازهای در حال تغییر بیماران | برندینگ پزشکان در فضای مجازی

نیازهای بیماران امروز از زمین تا آسمان با نیازهای بیماران پیش از شیوع بیماری کرونا متفاوت است. با برندینگ ابزار موردنیاز را برای شناسایی این نیازهای در حال تغییر کسب می‌کنیم.

برای تحقیقات در زمینه نیازهای در حال تغییر هم تحقیق کیفی داریم و هم تحقیق کمی. تحقیق کیفی در حیطه برندینگ پزشکان در فضای مجازی شامل مصاحبه تک به تک با بیماران می‌شود و تحقیق کمی شامل نظرسنجی‌های آنلاینی می‌شود که با آن می‌توانیم صحت یا عدم صحت داده‌های استخراجی از تحقیق کیفی را بررسی کنیم. با داده‌های استخراجی از این تحقیقات می‌توانیم به برند خود جایگاه خوبی بدهیم.

در همین زمینه توجه به مدیریت برند هم مسئله‌ای بسیار ضروری خواهد بود تا بتوانیم متناسب با گرایش‌های در حال تغییر بازار و اثرش روی بیماران گام درست برداریم.

اعتمادسازی

شاید به کیفیتی مهم‌تر از اعتماد برای موفقیت یک برند نتوان اشاره کرد. همین اعتماد است که می‌تواند باعث بالا رفتن یا پایین رفتن ارزش برند شود.

وقتی که مسئله برندینگ به میان می‌آید هر چیزی به اعتماد شکل می‌دهد؛ از هویتی که می‌بینیم تا سیستم پیام‌رسانی. رنگ، عکس‌های استفاده شده و نویسه‌نگاری (تایپوگرافی) همه به این که یک برند به عنوان قابل اعتماد شناخته شود یا خیر شکل می‌دهد.

علاوه بر هویت تصویری برند هویت لفظی هم نقش مهمی در ساخته‌شدن این اعتماد به عنوان یک برند متخصص دارد.

از راه‌هایی که با آن می‌توان اعتمادسازی کرد می‌توان به انتشار مرتب مقالات و راهنماهایی که به بیماران در زمینه موضوعات مهم کمک می‌کنند اشاره کرد.

برجسته کردن برند در رقابت

واقعیت این است که برند شما یکی از چندین برندی است که بیمار می‌تواند برای مراجعه آن را انتخاب کند. انتخابی که بیماران انجام می‌دهد درست مانند هر مصرف‌کننده دیگری بر پایه احساس است. پس امروزه اهمیت این که در رقابت با برندهای دیگر متفاوت‌تر و بهتر به نظر برسیم بسیار بالاست.

برندینگ پزشکان در فضای مجازی

بهبود مسیری که بیمار باید طی کند | برندینگ پزشکان در فضای مجازی

امروزه تجربه بیمار در مسیری که طی می‌کند حرف اول را می‌زند. با برندینگ پزشکان در فضای مجازی می‌توان به تجربه بیمار شکل داد. امروزه درصد زیادی از تجربه بیمار در خارج از محل درمان رقم می‌خورد. تجربه و سفر وی با آگاهی وی نسبت به مشکلش و تصمیمی که در پی آن می‌گیرد آغاز می‌شود. این‌جاست که ابزار برندینگی چون بازاریابی محتوا نقش مهمی در اثرگذاری روی رفتار بیمار دارد.

انتخاب بیمار فاز بعدی مسیر بیمار است. در این مرحله وب‌سایت این برند روی انتخاب ادامه مسیر بیمار اثر می‌گذارد و تجربه آتی وی را شکل می‌دهد.

در نهایت اگر برندینگ به درستی انجام شود مسیری که بیمار از ابتدای شنیدن نام برند پزشک تا انتهای آن و پس از آن طی می‌کند به تجربه بهتری برای وی تبدیل خواهد شد.

چه کنیم تا برندمان بیش‌تر به چشم آید؟

مانند همه صنایع و کسب‌وکارها تفاوت کمی بین برندهای با حیطه کاری مشابه (یعنی پزشکان با تخصص یکسان) وجود دارد. برای این که در رقابت با سایر پزشکان بتوانیم توفیقی کسب کنیم چه می‌شود کرد؟

جایگاه برند خود را تعیین کنید

ابتدا باید با یک سری مطالعات جایگاه برند خود را در رقابت‌ها دریابیم. با این کار است که می‌توانیم موقعیت‌هایی را بیابیم که در آن می‌توان توفیق یافت. به همین منظور نیاز است تا وجه تمایزی را که برند ما را منحصر به فرد می‌کند تشخیص دهیم.

هویت برند | برندینگ پزشکان در فضای مجازی

با بهبود هویت بصری خود (هویتی که با چشم دیده می‌شود) می‌توانید کاری کنید که بیش‌تر به چشم بیایید. این هویت بصری است که به بیماران وجه تمایز ما را نشان می‌دهد. برای همین باید هویتی را طراحی و تعریف کرد که در زمان باقی بماند.

داستان‌گویی

در برندینگ پزشکان در فضای مجازی محتوا حرف اول را می‌زند. ولی چه محتوایی؟ محتوای انگیزشی، درگیرکننده و بیش از همه، محتوای کارامد. همه این‌ها با هم یعنی داستان‌گویی! با همین داستان‌گویی به بیماران این اطمینان داده می‌شود که برندتان بهترین راهکار برای حل مشکلشان است.

داستان سرایی یا استوری تلینگ

تجربه بیمار

رضایت بیمار و ارزیابی‌های بر پایه ارزش به معنای این هستند که داور نهایی موفقیت برند شما کسانی هستند که به آن‌ها خدمات ارائه می‌دهید. پس باید در نظر داشت که برندتان پاسخ‌گوی نیازها و توقعات بیمارانتان باشد. برای بررسی این مسئله نیاز به پژوهش و تحقیق است (مثلا از طریق مصاحبه یا پرسش‌نامه‌های آنلاین).

برندینگ پزشکان در فضای مجازی

یکی از اهداف برندینگ می‌تواند کسب اعتبار بیش‌تر برای جذب مشتری باشد. برای معرفی برند خود در فضای مجازی می‌توان از 7 نکته‌ای که در ادامه می‌آید استفاده کرد.

– طراحی وب‌سایت: این کار جایگزین استفاده از بیلبوردها و تبلیغات سنتی است. در چنین سایتی باید دانش کافی در رابطه با کارتان وجود داشته باشد.

– سئو محلی: با استفاده از سئو ترافیک را به سمت سایت خود روانه خواهید کرد.

– تولید محتوا: در تولید محتوا باید اصول سئو را نیز رعایت نمود.

– کارزارهای رسانه‌های اجتماعی

– تولید محتوای ویدئویی

– کارزارهای بازاریابی ایمیلی

– پرداخت به ازای هر کلیک: این روش تبلیغاتی به این شکل است که با هر کلیکی که روی تبلیغ برندتان در یک سایت دیگر انجام می‌شود، به میزبان سایت هزینه پرداخت خواهد شد.

جمع‌بندی

بین پزشکان هم مانند سایر شغل‌ها رقابت تنگاتنگی وجود دارد. با برندینگ پزشکی می‌توان در این رقابت توفیق یافت؛ به این ترتیب که با روش‌هایی (مثلا تاکید روی نقاط قوت) برندینگ پزشکان در فضای مجازی را انجام داده و تمایز آن را نسبت به سایر برندها نمایش می‌دهیم. در نهایت با اثبات برتری این تمایز به موفقیت در برندینگ خود نزدیک می‌شویم و خود این مسئله شما را به سود مدنظرتان نزدیک خواهد کرد.

برندسازی در اینستاگرام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *