وبلاگ

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM

مقدمه

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM: اگر بخواهیم با زبان خیلی ساده درباره SMM یا بازاریابی شبکه های اجتماعی صحبت کنیم باید بگیم که شما از طریق برنامه ها و پلتفرم های اجتماعی با دیگر مخاطبان ارتباط برقرار میکنید و این ارتباط اگر در راستای معرفی کسب و کار شما و یا افزایش فروش یا حتی افزایش ترافیک و بازدید سایت شما باشد در واقع بازاریابی شبکه های اجتماعی انجام شده که از این طریق می‌توان برندسازی شخصی هم انجام داد. شاید این صحبت ها و مطالب کمی برای شما پیچیده باشه ولی نگران نباشید با مانارسانه تا انتهای این مقاله همراه باشید تا تمامی ابعاد این موضوع رو باهم بررسی کنیم.

بازاریابی شبکه های اجتماعی یا SMM

تولید محتوا یکی از مهم ترین بخش های بازاریابی یا معرفی کسب و کار است. تمام محتوا های منتشر شده در صفحات اجتماعی در دسته بندی های مختلفی قرار دارند مانند سرگرمی , اخبار , آموزش و… ولی برخی از محتواهایی که در قالب یک پست منتشر میشوند هدف دیگری دارند و آن هم معرفی خدمات یا بازاریابی است. محتواهای منتشر شده میتوانند یک متن , تصویر , ویدئو و یا پادکست باشند.

تولید محتوای جذاب بخش مهم و اصلی بازاریابی است که به مرور با گسترش شبکه های اجتماعی این مسئله مهم تر از قبل شد و امروزه اگر کسب و کاری میخواهد موفق باشد باید بیشتر از قبل اجتماعی باشد!

بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی تنها یکی از روش‌های بازاریابی اینترنتی به شمار می‌آید. در این مقاله میخواهیم در رابطه با بازاریابی محتوایی با شما صحبت کنیم.

لطفا اجتماعی باشید

باید در فضای مجازی و صفحات خود فعالیت داشته باشید و با دیگر کاربران و مخاطبان تعامل برقرار کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را برای کسب و کار خود رقم بزنید. امروزه کسب و کارهای مختلف، راه‌های متفاوتی را برای بازاریابی شبکه های اجتماعی دنبال می‌کنند. به طور مثال، شرکتی که اهمیت بالایی برای نظرات مردم قائل است در شبکه‌های اجتماعی این نظرات را رصد می‌کند و به شکل مناسبی به آن‌ها پاسخ می‌دهد. در کنار تمامی این موارد باید به انتقادها و سوالات کاربران و مخاطبین خود نیز توجه داشته باشید و نتایج فعالیت‌های خود را همراه با تبلیغات انجام شده، رصد کنید.

حضور کسب و کار شما در شبکه های اجتماعی مهم است؟

اینکه شما باید در شبکه های اجتماعی فعالیت داشته باشید یا نه فقط و فقط به هدف شما برمیگرده و در واقع باید به عنوان مدیر کسب و کار بررسی کنید که چه هدفی دارید و قراره از حضورتون در این محیط چه سودی ببرید. مثلا مانارسانه با حضور در فضای مجازی به کسب و کارهای دیگه کمک میکنه تا در مسیر کارشون موفق تر عمل کنند. و با فعالیت در فضای مجازی به دیگر کسب و کارها  مشاوره و راهنمایی های ارزشمندی را ارائه کند.

حضور شما در پلتفرم های اجتماعی میتواند برای موارد زیر باشد.

  1. افزایش آگاهی از برند
  2. افزایش ترافیک وب‌سایت
  3. ایجاد مسیر جدید در بازاریابی
  4. رشد درآمد
  5. تقویت تعامل برند
  6. ایجاد یک جامعه مرتبط با نام تجاری خود
  7. ارائه خدمات بر پایه شبکه‌های اجتماعی
  8. افزایش توجه در مطبوعات
  9. دریافت انتقادات و پیشنهادات پیرامون نام تجاری

به طور کلی بهتر است بر روی یک یا چند هدف از موارد بالا متمرکز شوید مگر این‌که یک تیم داشته باشید تا هر یک از اعضای تیم بتوانند اهداف مختلفی را دنبال کنند. اگر برای کسب و کار خود نیاز به مشاوره دارید با مانارسانه در ارتباط باشید. تیم ما همیشه کنار شما خواهد بود.

مخاطب هدف شما در بازاریابی شبکه های اجتماعی کیست؟

بعد از آن‌که دلیل حضور شما در شبکه‌های اجتماعی مشخص شد باید مخاطب هدف را مشخص کنید . با پاسخ به سوالات زیر میتوانید متوجه این موضوع شوید.

سوال نمونه : از چه نوع محتوایی استفاده میکنند ؟

پاسخ های نمونه : پادکست , ویدئو و…


سوال نمونه : به چه چیزهایی علاقه دارند ؟

پاسخ های نمونه : سرگرمی، محتوای آموزشی، اخبار و…


سوال نمونه : چه کسانی هستند ؟

پاسخ های نمونه : کودکان , مردان , زنان , جنسیت , محل زندگی و…


سوال نمونه : کدام شبکه های اجتماعی را بیشتر استفاده میکنند ؟

پاسخ های نمونه : اینستاگرام , پینترست , توییتر و…


سوال نمونه : چرا از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند ؟

پاسخ های نمونه : جهت پیشرفت شغلی، سلامت، سرگرمی و …

 

چه محتوایی منتشر میکنید و محتوای خود را چگونه نشر میدهید؟

بعد از اینکه متوجه شدید مخاطبان هدف شما بیشتر از چه افرادی تشکیل شدند باید متناسب به آن دسته از مخاطبان محتوای خود را منتشر کنید. شاید مخاطبان شما وقت زیادی برای اینکه داخل شبکه های اجتماعی باشند رو ندارند پس باید در قالب پادکست های کوتاه این کار رو انجام بدید. یا مخاطبان شما افراد مسن یا بانوان باشند پس باید پست هاتون رو متناسب با مخاطب های خودتون ارسال کنید که بیشترین استفاده رو ببرند. بیایید صحبت خودمان را با یک مثال بررسی کنیم. مثلا کسب و کار شما در ارتباط با کودکان است و مخاطبان آن کودکان هستند پس باید تم کاری شما و پست های شما شاد و رنگی باشد.

نباید از رنگ های خشن یا پست هایی که مخصوص بزرگسالان است استفاده کنید باید تمام پست های شما حال و هوای کودکی داشته باشد. حالا اگر بخواهید یک محصولی رو بفروش برسونید یا محصولات و خدمات خودتون رو معرفی کنید خیلی بهتره که از کودکان استفاده کنید به طور مثال اگر دارید لباس کودک میفروشید سعی کنید از کودکان استفاده کنید و با این کار حس خوبی رو به مخاطب با توجه به کسب و کارتون بدید. برای تمام کسب و کارها این موضوع صدق میکنه و برای رشد کارشون باید استفاده کنند.

محتوای خودمون رو کجا منتشر کنیم؟

بهترین شبکه اجتماعی برای فعالیت شما پربازدید ترین و پرطرفدار ترین شبکه های اجتماعی هستند. مانند فیسبوک , اینستاگرام , توییتر , آپارات و…. نیازی نیست که در تمام این پلتفرم ها فعالیت داشته باشید. دو یا سه پلتفرم را انتخاب کنیدو به طور جدی در آن ها فعالیت کنید. تعداد شبکه های اجتماعی شما وقتی بیشتر باشد فعالیت شما هم در تمام آن ها کمتر میشود مگه اینکه یک تیم باشید و بتونید در تمام صفحات خود پست منتشر کنید و با کاربران خود تعامل کنید. در اینجا نیز فهم درست از مخاطب هدف می‌تواند به شما در پیشبرد اهداف کمک کند. از اینرو بهتر است بررسی کنید که در کدام پلتفرم، مخاطب شما فعالیت بیشتری دارد. به طور مثال، جوانان و نوجوانان به هنگام اوغات فراغت خود تمایل دارند در اینستاگرام فعالیت و پست‌های دیگران را مشاهده کنند.

اگر در زمینه خاصی فعالیت میکنید مثلا نویسندگی یا عکاسی و… شبکه های اجتماعی مخصوص این کار وجود دارند که بهتر است برای فعالیت در شبکه اجتماعی مخصوص به آن فعالیت کنید مثلا برای نویسندگی بهتر از در توییتر فعالیت کنید چون اینستاگرام بیشتر برای تصویر و ویدئو مناسب است هرچند در آن میتوان متن هم منتشر کرد!

 

آشنایی با پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی برای بازاریابی

 

اینستاگرام

یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی با مخاطب میلیونی در ایران که میتواند بهترین گزینه برای شروع بازاریابی کسب و کار و برند شما باشد.

لینکدین

در لینکدین جدای اینکه میتونید کسب و کارهای دیگه رو مورد بررسی و آنالیز قرار بدید میتونید کسب و کار خودتون رو هم معرفی کنید. لینکدین هم جزو پلتفرم های پرطرفدار و مهم در زمینه کسب و کار است.

توییتر

یک پلتفرم معروف و به شدت محبوب که با سرعت خیلی زیادی کاربران خیلی زیادی را از سراسر دنیا جذب کرد که یکی از بهترین گزینه ها برای بازاریابی به شمار می رود. شما میتوانید با قدرت کلمات و نوشتن و با هشتگ ها خیلی زود پا به دنیای بازاریابی بگزارید.

چه ساعتی باید مطلب را منتشر کنیم؟

این‌که در چه ساعتی مطالب خود را منتشر کنید به مخاطب شما بستگی دارد که در بخش شناسایی مخاطبان هدف در رابطه آن صحبت کردیم.

  • توییتر: ساعت ۱-۳ عصر در روزهای هفته
  • لینکدین: ۷-۸:۳۰ و ۱۷-۱۸ عصر
  • اینستاگرام:‌ ۵-۶ عصر در روزهای هفته و ۸ عصر در روز اول هفته

تصویر زیر رو میتونید برای شبکه اجتماعی مورد نظر خودتون بررسی کنید.

منبع عکس » سایت Vendasta

 

چند پست در روز باید منتشر کنیم؟

در چه زمان‌ هایی محتوای خود را به اشتراک بگذارید که تاثیر بیشتری در فروش و بازدید شما داشته باشد ؟ به طور کلی برای اینستاگرام، یک یا دو پست در هر روز باید منتشر شود. استوری اینستاگرام نیز بهتر است ۲ بار در روز منتشر شود یا به عبارت دیگر، در هر هفته بین ۸ تا ۱۶ استوری داشته باشید. برای توییتر تا ۱۰ توییت و برای لینکدین، یک یا دو بار در روز، انتشار پست پیشنهاد می‌شود.

ولی در کل بهتر است که به مطالبی که قبل تر بیان شد دقت بیشتری داشته باشید. اگر محاطبان شما به طور مثال ورزش دوستان باشند و به مسابقات ورزشی علاقه زیادی داشته باشند نیاز است تا در بازه های زمانی کوتاه تری یا تعداد بیشتری پست بزارید و حتی اتفاقات مهم بازی هارا لحظه ای برای مخاطبان در دسترس قرار بدید. ولی برای قشر دیگری شاید هفته ای یک پست هم کافی باشد. ولی در یک زمان بندی دقیق و منظم پست هارا منتشر کنید که کاربر ها دقیقا بدونند که شما مثلا هر صبح جمعه یک پست انگیزشی در صفحه خودتان منتشر میکنید و این نظم باعث فعالیت بیشتر در صفحه شما میشود.

یکی از مهم ترین بخش ها تکمیل پروفایل خودتان است

انتخاب تصویر پروفایل و یا حتی نوشتن بیو مناسب و اصولی برای رشد کسب و کار شما تاثیر خیلی زیادی دار برای اینکه این مورد را به بهترین شکل انجام بدهید قوانینی که در زیر نوشته شده را با دقت انجام دهید :

  1. به جای اینکه بگویید چه کسی هستید بهتر است بگویید چه کارهایی انجام داده‌اید. به عبارت دیگر، به جای گفتن، آن‌ را نشان دهید.
  2. از تصویر پروفایل یکسان استفاده کنید . یک تصویر یا لوگو در تمام شبکه های خود استفاده کنید.
  3. از تصاویر و کلمات در راستای نمایش حس توجه به مخاطب استفاده کنید . مخاطب باید در یک نگاه متوجه جدی بودن شما در کسب و کارتان بشود.
  4. صفحه خود را به مرور بروز کنید و با مخاطبان خود تعامل کنید.
  5. کلمات کلیدی خود را متناسب با مخاطب خود تنظیم کنید.
  6. از کلمات رایج استفاده کنید و واژه‌های مد روز را بکار نبرید.
  7. به سوال مخاطب یعنی «چه چیزی برای من دارد» پاسخ دهید.
  8. شخصیت خود را حفظ کنید.
  9. نوشته خود را هرازگاهی مرور کنید.
  10. اگر میتوانید یک هدیه رایگان به مخاطب خود بدهید. برای عضویت در سایت یا دنبال کردن شما در شبکه های اجتماعی

 

جمع بندی بازاریابی شبکه های اجتماعی | محتوا

شبکه های اجتماعی با مخاطب های میلیونی یک موقعیت عالی و مناسب برای برند سازی و معرفی خدمات شماست. با توجه به شناسایی مخاطب هدف خود پلتفرم مناسب خود را شناسایی کنید و با ایجاد یک صفحه حرفه ای اولین قدم خود را بردارید. محتوا حرف اول را میزند پس بعد از شناسایی مخاطبین و ایجاد صفحه محتوای حرفه ای و اصولی با توجه به مخاطبین خود منتشر کنید . و در نهایت با بررسی رقیبان خود و تعامل با کاربران تغییرات مثبت و سازنده ای را در کسب و کار خود ایجاد کنید تا بهترین نتیجه را بدست بیاورید.

همچنین میتوانید از مانارسانه برای مشاوره کسب و کار و یا سپردن صفر تا صد کار بازاریابی و تولید محتوای خود استفاده کنید.

برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه بازاریابی و یا شبکه های احتماعی به سایت ما سر بزنید و از مطالب قبلی ما استفاده کنید. خوشحال میشیم که نظرات یا پیشنهادات خودتون رو جهت بهتر شدن محتوا و یا سایت با ما در میان بگذارید.

ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *