تولید محتوا, دیجیتال مارکتینگ, شبکه های اجتماعی, وبلاگ

چطور تقویم محتوایی بسازیم؟

چطور تقویم محتوایی بسازیم

چطور تقویم محتوایی بسازیم؟ ابزاری های آن

این مسئله که از ابتدا شروع کنید و برای شرکت یک تقویم محتوایی درست کنید، می‌تواند جزو آن وظایفی باشد که در شروع کار بسیار دشوار و پیچیده‌ به نظر آید. با وجود این، چنانچه دارای نگرشی نظام‌مند باشید و از کپی‌برداری از ایده‌های سایرین به عذاب وجدان دچار نگردید، تولید یک برنامه زمانی تولید محتوا کار چندان دشواری نخواهد بود. این تقویم نقش بسیار مهمی در سئو و محتوای سایت خواهد داشت. اینکه چه شیوه‌ای جهت بازاریابی به کار برده شود، مهم نیست؛ در هر حالت محتوا نقش بی‌نظیری خواهد داشت.

 هنگامی که چندین کمپین بازاریابی را مدیریت می‌کنیم و یا از شبکه‌های گوناگون اجتماعی بهره‌گیری می‌کنیم، سازماندهی و اداره تمامی این پلتفرم‌ها کار ساده‌ای نخواهد بود. تولید فرم محتوایی برای یک کسب و کار کوچک صرفه‌جویی بسیاری در وقت کرده و کمک می‌کند تا روند ارتباطات خود با کاربران را به خوبی مدیریت کنیم.

هدف تقویم محتوایی

روزشمار محتوا یک منبع قابل به اشتراک گذاشتن است تا تیم‌های بازاریابی قادر به استفاده از آن  باشند و بتوانند جهت فعالیت‌های بازاریابی خود به برنامه‌ریزی محتوا بپردازند. از جمله مزایای استفاده از فرم تقویم به جای فهرستی طولانی از محتوا که قرار است منتشر گردد، این بوده که در صورت بهره‌گیری از تقویم می‌توان به تصویری از نحوه توزیع محتوا در طول سال دست یافت. این امر این امکان را فراهم می‌سازد تا:

  • محتوا را در خصوص اتفاقات کلیدی مرتبط با صنعت خود و یا ایام مهم طرح‌ریزی نمایید.
  • از شکاف‌های موجود در برنامه‌ محتوایی مطلع شده و محتوای مناسب را جایگزین آنها کنید.
  • مطمئن شوید که می‌توانید محتوای خود را قبل از زمان انتشار آماده سازید.

به صورت کلی، هر اندازه برنامه‌ریزی محتوایی جلوتر پیش رود، احتمال اینکه قادر به تولید جریانی منسجم و منظم از محتوا باشید، بیشتر خواهد بود. جریانی که مهارت و کاردانی قابل مشاهده‌ برند شما را در خصوص موضوعات برگزیده شما نمایندگی خواهد کرد. امکان دارد با مشاهده سال پیش رو در تقویم، رویدادهای صنعتی و جهانی مختلفی ببینید که تمایل داشته باشید پیرامون آنها محتوایی طرح‌ریزی نمایید. content calendar همان جایی است که این نمونه از اطلاعات را نگهداری و مدیریت می‌کنید.

این امکان را خواهید داشت تا محتوا را با در نظر داشتن سرعت حرکت صنعت خود طی یک زمان‌بندی هفتگی، ماهانه یا فصلی برنامه‌ریزی کنید. امکان دارد به عکس‌العمل نیاز داشته باشید و یا آنکه لازم شود برنامه‌های خود را به دفعات معادل‌سازی کنید. به بیانی دیگر، منابع تولید محتوای شما تا چه میزان قابل تغییر هستند.

ابزارهای جانبی برای مدیریت تقویم محتوایی

مطمئنا راحت‌ترین کار به منظور ساخت روزشمار محتوا بهره‌گیری از یک وایت‌برد و تعدادی برچسب رنگی در محل کار است. ولی هنگامی که اعضای تیم به روش دورکاری یا پروژه‌ای با شما همکاری می‌کنند، به ابزارهای آنلاین نیاز خواهید داشت. ساختار کلیه این ابزارها تقریبا یکسان بوده و با تسلط داشتن به یکی از آنها می‌توانید به راحتی از ابزارهای دیگر نیز بهره‌گیری کنید.

۱. Trello

ترلو راحت‌ترین و خوش‌آب‌ورنگ‌ترین ابزار آنلاین جهت مدیریت سالنامه محتوایی است. شما به کمک این سایت می‌توانید تیم‌سازی کنید و برای هر تیم فضا یا بردهای مستقل به منظور انجام کارها در نظر بگیرید. محیط ترلو بر حسب قالب کاری کان-بان طراحی شده و به شما امکان استفاده از تگ‌های رنگی، چک لیست، تقویم و آپلود فایل را می‌دهد.

تقویم محتوایی با ترلو

در ترلو می‌توانید محیط هر برد را  به سلیقه خود شخصی‌سازی کنید، تا محیط آن با فضای کاری شما مطابقت بیشتری داشته باشد. تنها ایراد ترلو این است که در نسخه رایگان آن امکان استفاده از تعداد نامحدود برد برای هر تیم نمایش داده نمی‌شود. که البته این ایراد را می‌توان با تشکیل تیم‌های متعدد و یا ساخت برد مستقل و سپس عضو کردن اعضا برطرف سازید.

 ۲. Asena

ابزار دیگری که می‌توان از آن جهت مدیریت سالشمار محتوا بهره‌گیری نمود، آسانا است.‌ مزیتی که این ابزار نسبت به ترلو دارد این است که انواع قالب‌ها را جهت کارهایی اعم از بازاریابی، محتوا و… در اختیار کاربر قرار می‌دهد که می‌تواند از آنها استفاده نموده و یا اینکه یک قالب خالی انتخاب کند و به دلخواه خود آن را تغییر دهد. همچنین آسانا این امکان را فراهم می‌سازد که کارها در قالب لیست، تقویم و کان-بان مشاهده شوند. بهره‌گیری از نمودارهای گانت در نسخه غیررایگان آن امکان‌پذیر خواهد بود.

۳.  Airtable

محیط ایرتیبل در مقایسه با دو ابزار قبلی دارای محیط جدی‌تری است. از جمله مزایای ایرتیبل این است که به کاربر اجازه می‌دهد تا به طور کاملا حرفه‌ای از قالب کان-بان بهره‌گیری نماید و با تمام تکنیک‌های آن آشنا گردد. اگرچه ممکن است در نگاه اول یوزر چندان جذابی نباشد و مسلط شدن به آن مدتی زمان ببرد.

مراحل ساخت روزشمار محتوایی

به منظور ساخت تقویم محتوا لازم است جوانب بسیاری را مورد بررسی قرار داد که تمامی آنها در استراتژی محتوا صورت می‌گیرد. سپس با در نظر گرفتن داده‌های حاصل شده و اهداف موردنظر اقدام به ساخت تقویم محتوا می‌کنیم. چنانچه بخواهید تنها یک تقویم محتوا داشته باشید، بایستی برخی از آن مراحل را نیز انجام دهید تا به اهداف بازاریابی خود دست یابید، که در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

۱. تعیین مخاطب

جهت طراحی تقویم محتوا، قبل از هرچیز لازم است بدانید که مخاطبان شما چه افرادی هستند و در چه گروه سنی قرار دارند؟ چه نوع محتوایی برای آنها جذابیت دارد؟ در چه زمان‌هایی بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و اینترنت استفاده می‌کنند؟ به بیانی بهتر بایستی در مرحله نخست پرسونای مخاطب را تعیین نمایید.

تقویم محتوایی جذاب

۲. تعیین بسترهای انتشار و اولویت آنها

تصمیم دارید در چه مکان‌های محتوا منتشر کنید؟ لازم به ذکر است که همه مخاطبان شما از کلیه شبکه‌های اجتماعی استفاده نمی‌کنند. به طور مثال، چنانچه دارای یک بیزنس B2B  هستید، بهتر است اولویت لینکدین و وبسایت را از اینستاگرام بالاتر قرار دهید. همچنین، همواره نیاز نیست از تمامی شبکه‌ها بهره‌گیری نمایید و بعضا می‌توانید از شبکه‌های کم ‌استفاده چشم‌پوشی کنید.

۳. تعیین هدف و KPI

هر برنامه‌ریزی اعم از ساخت تقویم چنانچه بدون هدف صورت گیرد، بی‌نتیجه خواهد بود. هنگامی که برای تقویم محتوا طرح‌ریزی می‌کنید، لازم است بدانید که در پایان یک دوره استفاده از تقویم می‌خواهید به چه اهدافی دست یابید. در اینجا تعیین KPI  به شما کمک خواهد کرد. از جمله KPI های مناسب در این زمینه می‌توان به تعیین ROI ، نرخ تبدیل، تعداد فالوور و تعداد بازدید اشاره داشت.

۴. تعیین محتوای روزشمار محتوایی

لازم است تعیین کنید که می‌خواهید چه جزئیاتی را در قالب تقویم ثبت نماید. اطلاعات مهمی که بایستی در این بخش داشته باشید عبارت است از:

  • زمان و ساعت انتشار
  • هشتگ و کلمه کلیدی
  • اسم نویسنده
  • موضوع و عنوان
  • محل انتشار

می‌توانید اطلاعات دیگری را نیز به این لیست اضافه کنید:

  • کلیه تصاویر و گرافیک‌های مورد نیاز
  • لینک منابع
  • لینک مطلب انتشار شده
  • موقعیت انتشار (انتشار شده، انتشار نشده، در حال  طراحی و…)

۵. ساخت یک منبع محتوایی خام

بر مبنای تقویم محتوا و یا در یک فایل، انواع محتواهای خام و منابعی که امکان استخراج محتوا از آنها  را دارید، تعیین نمایید. برای این کار می‌توانید از دراپ باکس، گوگل درایو و یا ابزارهای گاهنامه محتوا که در قسمت پیش به آنها اشاره کردیم، بهره‌گیری نمایید.

۶. هماهنگی با گروه تولید محتوا

به منظور آغاز تولید محتوا تنها یک گام دیگر فاصله دارید. قبل از آن، لازم است هماهنگی‌های لازم را با اعضای گروه انجام دهید. اعضا را با یکدیگر آشنا کنید، پلتفرم روزشمار محتوا را به آنها معرفی کرده و در رابطه با مراحل تولید محتوای متنی و تصویری توضیحات لازم را به آن‌ها بدهید.

۷. شروع تولید و انتشار محتوا

در پایان مراحل می‌توانید کار با تقویم را شروع کنید. این مرحله تولید محتوا و انتشار منظم آن را دربرمی‌گیرد. سعی کنید حتی‌الامکان به این تقویم وفادار باشید.

تولید محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *