شبکه های اجتماعی, کسب و کار, وبلاگ

اینترنت اشیاء

اینترنت اشیا

بررسی اینترنت اشیاء و کاربرد آن

امروزه در دنیای اطلاعات و ارتباطات عبارت اینترنت اشیاء بسیار زیاد می شنویم. اینترنت اشیا ‌که به اختصار به آن IoT یا Internet Of Thing گفته می‌شود به هرگونه دستگاه فیزیکی اطلاق می‌شود که قادر است با یک شناسه منحصربه‌فرد در شبکه اینترنتی بدون دخالت انسان به تبادل اطلاعات بپردازد. دامپروری، محیط زیست، کشاورزی، حمل‌ونقل، سلامت و … میتوانند هوشمند شوند. به‌طورکلی هر چیزی که در اطراف ما هستند از طریق شبکه اینترنتی میتوانند به یک اشیا هوشمند تبدیل شوند. اگر قصد دارید در مورد این عبارت اطلاعات بیشتری کسب کنید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

اینترنت اشیاء چیست؟

همان‌طور که گفتیم اینترنت اشیاء (IoT) به طور کلی فناوری است که که در طی آن تمام وسایل و اشیا اطراف ما به شبکه‌ اینترنتی و شبکه محلی به نام اینترانت متصل می‌شوند. از این طریق می‌توانند برای هم اطلاعات و داده‌های مختلفی را ارسال کنند و با هم در ارتباط باشند. همچنین از طریق اپلیکیشن‌های ویژه‌ای که توسط انسان‌ها ساخته شده است به راحتی قابل کنترل هستند. حتماً تابه‌حال نام خانه‌های هوشمند به گوشتان رسیده، یکی از کاربردهای وسیع شبکه اینترنتی اشیا IoT در خانه‌های هوشمند است. خانه‌ای را تصور کنید که تعداد بسیاری از اشیای موجود در آن با کمک یک شبکه اینترنتی به هم متصل‌اند و اطلاعات و‌ داده‌هایی را بدون تعامل انسان با یکدیگر ردوبدل می‌کنند.

برای مثال زمانی که شما خانه را ترک می‌کنید لامپ‌ها به صورت هوشمند خاموش می‌شوند و درب‌های خانه نیز به صورت خودکار قفل می‌شوند. از سوی‌ دیگر یخچال خانه به صورت هوشمند و خودکار مواد غذایی موجود در خود را بررسی می‌کند و در صورت کمبود برای فروشگاه انتخابی شما پیامی مبنی بر سفارش محصول موردنظر ارسال می‌کند.

تلفن همراه شما موقعیت شما را، زمانی که شما به خانه برمی‌گردید برای شبکه اینترنت خانگی ارسال می‌کند و با نزدیک شدن شما به خانه سیستم سرمایشی یا گرمایشی فعال شده و محیط خانه برای حضور شما آماده می‌شود.

این یک کاربرد بسیار ساده از اینترنت اشیاء در زندگی روزمره انسان‌ها است. شبکه اینترنت برای اشیا IoT می‌تواند در موارد بسیار زیادی، از خانه‌های هوشمند گرفته تا مسائل کشاورزی، صنعتی، تجاری، پزشکی و … مورد استفاده قرار بگیرد.

اینترنت اشیاء

تاریخچه اینترنت اشیاء

کلمة اینترنت اشیاء واژه نسبتاً جدیدی است. عبارت اینترنت اشیا برای اولین بار در سال 1999 میلادی به کار برده شد. مردم در پی اینترنت اشیاء جهانی را همیشه تصور می‌کردند که تمام انسان‌ها و همچنین اشیا بی‌جان از طریق شبکه اینترنتی و ابزارهای دیجیتالی به یکدیگر متصل شده‌اند و از این طریق می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

خب همان‌طور که می‌دانید اینترنت و فضای مجازی در حال حاضر به راحتی تمام افراد جهان را به هم متصل می‌کند. پس اینترنت برای اشیا (IOT) نیز همان‌طور که از نامش پیدا است تمام اشیا بی‌جان را به یکدیگر متصل و مرتبط می‌کند.

کاربرد اینترنت اشیاء در زندگی انسان‌ها

نام اینترنت IoT را می‌توان در موارد بسیار زیادی به کار برد که ما در این قسمت از مقاله نمونه‌هایی از آن را شرح می‌دهیم:

  • پزشکی هوشمند:متخصصین سنسورهای ویژه را به بدن بیمار متصل می کنند که علائم حیاتی او را کنترل کنند و در صورت لزوم علائم را به یک مرکز پژوهشی در زمینه سلامت انسان ارسال می‌کنند.
  • خودروهای هوشمند: متخصصین صنعت خودرو سنسوری در خودرو قرار میدهند که میزان باد تایرهای ماشین را بررسی می‌کند و در صورت وجود مشکل در هر قسمت از خودرو آن مشکل را به صاحب ماشین اطلاع می‌دهد.
  • خانه‌های هوشمند:موقعیت مکانی خانه های ما با تلفن همراهمون بررسی می‌شوند و در صورتی که ما در حال برگشت به خانه باشیم سیستم گرمایشی و سرمایشی خانه به طور خودکار روشن می‌شود.
  • سیستم‌های امنیتی هوشمند:با شبکه های اینترنت درب‌های ورودی خانه و همچنین دوربین‌های مداربسته آن از طریق شبکه اینترنت اشیاء بررسی می‌شود و در صورت بروز مشکل به صاحب‌خانه اطلاع داده می شود.

چرا امروزه اینترنت اشیا از اهمیت زیادی برخوردار است؟

ببینید همان‌طور که گفته شد اینترنت برای اشیا در راحت‌تر شدن و سریع‌تر شدن انور زندگی ما انسان‌ها تأثیر به سزایی دارد. تأثیر به اندازه‌ای زیاد است که باعث می‌شود انسان بر روی ابعاد مختلف زندگی خود تسلط زیادی داشته باشد. این پدیده علاوه بر اینکه وسیله‌های خانه را هوشمند می‌سازد بلکه در بسیاری از صنایع و کسب‌وکارها و مشاغل امروزی امری بسیار مهم است. به همین جهت اینترنت اشیاء یک فناوری مهم و تأثیرگذار در جهان انسان‌ها به شمار می‌رود.

اینترنت اشیا

مزایای اینترنت اشیاء یا IoT چیست؟

افزایش اطلاعات و داده‌ها: از مزایا مهم اینترنت برای اشیا افزایش میزان داده‌ها و اطلاعات انسان‌ها است. به‌طورکلی هرچقدر میزان اطلاعات انسان بیشتر باشد در امور زندگی خود کمتر دچار مشکل است.

اتوماسیون: اشیا در این فناوری جدید به‌صورت دیجیتالی با مراکز بی‌سیم و اتوماسیون بسیار زیادی در کارها ارتباط دارند. در این شرایط دستگاه‌ها بدون تعامل انسان می‌توانند برای هم اطلاعات بفرستند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به‌این‌ترتیب خروجی سریع‌تر و بهتری را دارند.

صرفه‌جویی در زمان: همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد سرعت ارتباطات و ارسال اطلاعات در اینترنت اشیا بسیار بالا هست و به‌این‌ترتیب در بسیاری از امور زمان بهینه‌سازی می‌شود.

بالا رفتن سطح کیفیت زندگی: سیستم IoT باعث افزایش راحتی امور و فعالیت‌های انسانی و بهتر مدیریت کردن پول، زمان و انرژی می‌شود. به‌این‌ترتیب کیفیت زندگی انسان بالا می‌رود.

کلام آخر

پس همان‌طور که در این مقاله می خوانید، اینترنت اشیاء یا IoT در واقع یک نوع سیستم هوشمند است که ماشین‌ها مکانیکی و دیجیتالی، رایانه‌ها،  گوشی موبایل، انسان، خانه و … را به یکدیگر مرتبط می‌سازد. این سیستم از طریق اتصال به اینترنت اطلاعات و داده‌های زیادی بدون کوچک‌ترین تعامل انسان ردوبدل می کند.درنتیجه  IoT با توجه به مزایای زیاد و مفیدش در زندگی امروزی نقش بسیار پررنگی دارد و روزبه‌روز به اهمیت آن نیز اضافه می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *